Son Dakika :

Alabalık Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 26 Eylül 2013 Perşembe | 03:10

Fırında Alabalık Dolması Malzemeler

* 2 adet taze alabalık, her biri yaklaşık 500 g 
* 75 g karışık tuzsuz badem, çamfıstığı veya fındık 

* 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, biraz da üzerinde gezdirmek için 

*1 adet küçük soğan, ince dilimlenmiş 
* 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze kök zencefil 

* 175 g pişmiş, uzun taneli beyaz pirinç 
* 4 adet domates, soyulmuş ve çok ince doğranmış 
* 4 adet yağda güneşte kurutulmuş domates, süzülmüş ve doğranmış 
* 2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun 
* 2 taze tarhun dalı 
* Tuz ve çekilmiş karabiber 
* Yeşil salata yaprakları, servis için 

Alabalık Dolması Nasıl Pişirilir? 

1- Fırını önceden 190°C’ye ayarlayın. Alabalık fileto halinde değilse keskin bir bıçakla filetosunu yapın. Oyuklarda kalabilecek kılçıkları cımbızla alın. 

2- Kuruyemişleri sığ bir fırın kabına veya tencereye alıp ara sıra sallayarak koyu altın sarısı bir renk alana kadar 3-4 dakika fırınlayın. Kuruyemişleri gelişigüzel doğrayın. 

3- Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı yumuşayana ve yarı saydam bir görünüm alana kadar 3-4 dk pişirin. Rendelenmiş zencefili ilave edip 1 dk daha pişirdikten sonra bir kaseye alın. 

4- Pirinç, doğranmış domatesler, kurutulmuş domatesler, kavrulmuş kuruyemişler ve tarhunu, soğan karışımına ilave edip, tuz, biber serpin. 

5- Alabalığı, geniş, yağlı folyo parçalarının üzerine yerleştirip boşluklarını iç malzemesiyle doldurun. Bir tarhun dalı ekleyip üzerinde zeytinyağı veya güneşte kurutulmuş domatesin yağını gezdirin. 

6- Folyoyu her alabalığı kapatacak şekilde kıvırın ve bohçaları geniş bir rosto tenceresine alın. 20 dakika boyunca veya balık yumuşayana kadar fırınlayın. Balığı kalın dilimler halinde kesip salata yapraklarıyla servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır