Son Dakika :

Yasak Bitti..!

Yayınlayan: balikciblog - 7 Eylül 2013 Cumartesi | 00:56

Balık Severlere Müjde

Yasak bitiyor!

Balıkçılar için denizde nasip arama zamanı geldi çattı. Avlanma yasağının 1 Eylül'de kalkmasıyla 'Vira Bismillah' diyerek denize açılacak balıkçılar, bu yıl Karadeniz'in bol yağış alması sebebiyle bereketli bir av mevsimi bekliyor.Öte yandan yasağın kalkması Ramazan ayına denk geldiği için balık, iftar sofralarına kadar gelecek.Yasağın kalktığı ilk günden itibaren 150 bin balıkçının denize açılması bekleniyor. Av heyecanının giderek arttığı şu günlerde balıkçılar arasında tatlı bir telaş da yaşanıyor.
Tekneler denize inmeden önce eksikliklerini tamamlıyor. Motorlar tamir ediliyor, kayıklar zımparalanarak, macunlanıyor, boyanıyor. Kimileri ise ağlarını tamir etmeye çalışıyor.

Yumurtlama dönemini tamamlayan palamut, istavrit ve hamsi, sahillerde kendini göstermeye başlarken, av mevsiminin hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürmesi bekleniyor.Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Topal, bu yılın yağışlı ve serin geçtiğini ifade ederek, palamut ve hamsinin çok çıkabileceğini belirtiyor. Denizde 100 ila 500 grama kadar balık görüldüğünü anlatan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu da sezondan umutlu olduklarını dile getirdi. Mutlu, balıkçıların avlanma kurallarına 'harfiyen uymasını' istedi. İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ahmet Menekşe ise bol ve bereketli bir avlanma mevsimi beklediklerini söylerken, Ramazan ayında et alamayan vatandaşların, protein ihtiyacını palamutla karşılayacağını dile getirdi.

AKDENİZLİ BALIKÇILAR: YASAK 1 AY UZATILSIN

Karadeniz'de av yasağının kalkması sabırsızlıkla beklenirken Mersin'deki balıkçılar, havaların sıcak gitmesinden dolayı balıkların bozulacağını düşünerek, av yasağının 1 ay daha uzatılmasını istiyor. Mersin Balıkçılar Pazarı Derneği Başkanı Faruk Polat, her yıl av sezonunun açıldığı ilk günlerde sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Balıkların ağa takılmasından itibaren tezgaha çıkma süresinin 4-5 saati bulduğunu dile getiren Polat, "Bu sıcaklıkta açıkta bekleyen balık da doğal olarak bozulacak. Dolayısıyla avımızın bir kısmı çöpe gidecek." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır