Son Dakika :

Levrek Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 1 Ekim 2013 Salı | 08:29

Domates Soslu Levrek Fileto Malzemeler 

* 3 yemek kaşığı çok amaçlı un 
* 4 adet diri levrek filetoları yaklaşık 675 gr ağırlığında 

* 1 yemek kaşığı tereyağı 
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

* 1 adet soğan, dilimlenmiş 
* 2 diş sarmısak, doğranmış 
* Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon 
* 500 g domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış 
* Yarım bardak taze portakal suyu 
* Tuz ve çekilmiş karabiber 
* Portakal dilimleri, süsleme için 
* Buğulanmış sebzeler, sultani bezelye veya taze fasulye gibi, servis için 

Domates Soslu Levrek Fileto Yapılışı

1- Unu bir tabağa alıp tuz, biber serpin. Balık filetolarını hafifçe una daldırıp fazlalıkları silkeleyin. 

2- Tereyağını ve zeytinyağının yarısını geniş, ağır bir kızartma tavasında kızdırın. levrek filetolarını ilave edip, her iki yüzlerini de koyu altın sarısı bir renk alana ve çatalla test edildiğinde kolayca tanelenecek kıvama gelen kadar 3′er dakika pişirin. 

3- Balıklar piştiğinde, ılıtılmış büyük bir servis tabağına alıp folyoyla kaplayın ve sosu hazırlarken sıcak bekletin. 

4- Yağın kalanını tavada kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. 

5- Öğütülmüş kimyonu, doğranmış domatesi ve portakal suyunu ilave edip, tavayı orta ateşte kaynama noktasına getirin ve 10 dakika boyunca, sık sık karıştırararak, sos yoğunlaşana kadar pişirin. Balığı portakal dilimleriyle süsleyip buğulanmış sebzelerle hemen servis edin, sosu ayrı bir kasede sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır