Son Dakika :
Ana Sayfa » , , , , , , , » Balıkçılıkta Kullanılan Yem Çeşitleri

Balıkçılıkta Kullanılan Yem Çeşitleri

Yayınlayan: balikciblog - 5 Kasım 2013 Salı | 23:01

Akyem
İstavrit, İzmarit, İstrangilos, Kolyoz, Uskumru, Zargana gibi balıklardan elde edilen yeme "AKYEM" denir. Beyaz et veren her türlü balıketi olta yemi olarak kullanılabilir. Bu yemlerin kullanılışı avlanan balığa göre değişebilir. 
Örneğin mercan avında sardalye balığı 1–2 cm kesilerek oltaya takılır. Bir istavrit veya uskumrunun eti kuyruktan başa kadar kaburgadan kesilerek palamut avında yaprak yem olarak kullanılır.
Bazı balıklardan kuyruktan başın sonuna kadar fileto çıkarılarak oltaya etler takılabilir. 
Her türlü etobur (et yiyici) balık avında diğer balıketleri başarı ile kullanılabilir.


Tekgöz yem: Balığın bir tarafının baş da dahil filetosu
Yaprak yem: Balığın bir tarafının filetosu.  
Kuyruk altı: Akyemlik balığın sidikliğinden kuyruğuna doğru anal yüzgecini de içeren ufak üçgen yem.
Şakşak yem: Balığın kafa yerinde ve tam durmak üzere iki tarafının filetosunun çıkarılıp kuyruk ve kılçığın çıkartılması
Löp yem: Yaprak yemin enine parçalar halinde kesilmiş hali. 
Sülük yem: Yaprak yemin ortadan boyuna iki parça halinde kesilmiş hali.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır