Lüferli Pilav
Malzemeler
*2 adet lüfer balığı ( içi temizlenmiş ) *250 gr pirinç
*1 adet soğan
*1 adet limon
*Yarım demet dereotu
*100 gr margarin
*2 dal defne yaprağı
*2 adet çubuk tarçın
*4 tatlı kaşığı tuz yeterince karabiber
Hazırlanışı
1- Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin.
2- Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.
3- Soğanı ince ince doğrayın. Pirinci süzün. Balıkları yıkayın.
4- Geniş bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun.
5-Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin.
6- Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin. Tam olarak suyunu çekmeden geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin. 7- Defne yapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın.
8- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Lüfer Yemekleri
,
Lüferli Pilav
» Lüfer Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.