Son Dakika :

Lüfer Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 16 Kasım 2013 Cumartesi | 16:13

Lüferli Pilav

Malzemeler

*2 adet lüfer balığı ( içi temizlenmiş ) *250 gr pirinç 
*1 adet soğan 

*1 adet limon 
*Yarım demet dereotu 
*100 gr margarin 
*2 dal defne yaprağı 
*2 adet çubuk tarçın 
*4 tatlı kaşığı tuz yeterince karabiber 

Hazırlanışı

1- Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin. 
2- Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. 
3- Soğanı ince ince doğrayın. Pirinci süzün. Balıkları yıkayın. 
4- Geniş bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun. 
5-Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin. 
6- Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin. Tam olarak suyunu çekmeden geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin. 7- Defne yapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın. 
8- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır