Son Dakika :

Yayın Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 9 Aralık 2013 Pazartesi | 22:41


Sebzeli Yayın Balığı

Malzemeler

*8 yayın balığı dilimi (75'er gr.) 
*4 adet iri patates 
*2 kahve fincanı rafine yağı 
*2 adet haşlanmış enginar göbeği 
*2 limonun suyu 
*1 çorba kaşığı un 
*2 çorba kaşığı tereyağı 

*6 çorba kaşığı mantar 
*1 bağ kıyılmış maydanoz 

Hazırlanışı

1- Patatesleri soyup, yuvarlak patates çıkarma kaşığı ile hepsini fındık gibi çıkarınız. Bir kere kaynar suda kaynatıp süzünüz.
2- Sonra bir tencereye koyup üzerine az tuz ve rafine yağı koyarak fırına sürünüz ve 15 dakika pişiriniz. 
3- Enginarları ortadan yarıp küçük üçgen şeklinde doğrayınız. 
4- Yayınları tuzlayıp limon suyunun yarısını üzerlerine serperek alt ve üstünü unlayınız. 
5- Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız ve balıkları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü kızartıp servis yapacağınız tevzi tabağına diziniz. 
6- Bir tavaya tereyağını koyup kızartınız. Üzerine patatesleri, enginar ve mantarı ilâve edip 3-4 dakika sote yapınız ve maydanozu ilâve ediniz. 
7- Yayınların üzerine limon suyunu döküp, sonra tavadaki enginar, patates ve mantarı döküp hemen servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır