Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Sebzeli Yayın Balığı
,
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
,
Yayın Balığı Yemekleri
» Yayın Balığı Yemekleri
Yayın Balığı Yemekleri
Yayınlayan: balikciblog - 9 Aralık 2013 Pazartesi | 22:41
Sebzeli Yayın Balığı
Malzemeler
*8 yayın balığı dilimi (75'er gr.)
*4 adet iri patates
*2 kahve fincanı rafine yağı
*2 adet haşlanmış enginar göbeği
*2 limonun suyu
*1 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı tereyağı
*6 çorba kaşığı mantar
*1 bağ kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
1- Patatesleri soyup, yuvarlak patates çıkarma kaşığı ile hepsini fındık gibi çıkarınız. Bir kere kaynar suda kaynatıp süzünüz.
2- Sonra bir tencereye koyup üzerine az tuz ve rafine yağı koyarak fırına sürünüz ve 15 dakika pişiriniz.
3- Enginarları ortadan yarıp küçük üçgen şeklinde doğrayınız.
4- Yayınları tuzlayıp limon suyunun yarısını üzerlerine serperek alt ve üstünü unlayınız.
5- Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız ve balıkları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü kızartıp servis yapacağınız tevzi tabağına diziniz.
6- Bir tavaya tereyağını koyup kızartınız. Üzerine patatesleri, enginar ve mantarı ilâve edip 3-4 dakika sote yapınız ve maydanozu ilâve ediniz.
7- Yayınların üzerine limon suyunu döküp, sonra tavadaki enginar, patates ve mantarı döküp hemen servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.