![]() |
Resim 1 |
Fırında Sebzeli Çipura
Malzemeler
* 10 Adet Çipura ve Mercan
*3 Orta boy patates
*3 Orta boy soğan
*1-2 orta boy limon
*3 orta boy domates
Sos İçin
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
*Eser miktarda karabiber, kimyon
*İsteğe göre tuz
Hazırlanışı
1- Çipura ve Mercanlar iyice temizlenir ve resimde görüldüğü şekilde tepsiye dizilir. (Resim 1)
![]() |
Resim 2 |
2- Yuvarlak veya elma dilimi kesilen patatesler balıkların üzerini kapatacak şekilde dizilir. (Resim 2)
3- Patatesler dizildikten sonra soğanlarda halka kesilir ve yine patateslerin üzerine dizilir. (Resim 3)
4- Limonlarda halka kesilir ve soğanların üzerine dizilir. (Resim 4)
5- Hazırlanan sos yemeğimiz bu aşamada iken üzerine dökülür. (Resim 5)
6- Halka kesilen domatesler en üste dizilir ve tepsi aliminyum folyo ile kapatılır. (Resim 6-7)
![]() |
Resim 3 |
![]() |
Resim 4 |
![]() |
Resim 6 |
![]() |
Resim 5 |
![]() |
Resim 7 |
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.