Çok basit görünebilir belki ama gördüğünüz gibi 6 bölümden oluşur Olta İğneleri..
En önemli yeri diye soracak olursanız , işte bunun cevabı yok. Çünkü bu basit ve küçük görünen metal aslında balıkçılığın temelidir. Ve tüm organlarının çok önemli olduğunu özellikle belirtmek gerekir..
Her bölümün ayrı bir görevi vardır. mesela damak iğnenin yerinden çıkarak balığın kaçmasını önler, sap misina bağlamak içindir bazı iğnelerde oldukça uzun olabilir, pala düğümün kaymamasını sağlar.
Veee UÇ; iğnenin en önemli organlarından biridir, kesinlikle sivri olmalı. Küt uçlu iğneler sizi kesinlikle yarı yolda bırakacaktır.
İğneler numaralandırılma sınıflarına göre ikiye ayrılır.
*İnce İğneler
*Kalın İğneler
İnce İğneler:
Ufak balıklar için, kalın iğneler ise büyük balıklar için kullanılır. İnce seri iğneler 1 numaradan başlar 16 (bazı serilerde 22 hatta 32) ya kadar gider ve NUMARA BÜYÜDÜKÇE İĞNE KÜÇÜLÜR, 16 en küçüktür. 10 numaradan sonra genelde sinek iğne diye anılırlar.
Kalın İğneler:
1/0 dan başlar ve 19/0 a kadar gider (okyanuslarda yapılan bazi büyük avlarda 26/0 ve gerekirse özel olarak daha iri iğneler de kullanılır) ve bu defa NUMARA BÜYÜDÜKÇE İĞNE BÜYÜR.
Olta İğnesi
Yayınlayan: balikciblog - 24 Ocak 2014 Cuma | 17:07
Etiketler:
İğne,
olta iğnesi,
olta iğnesi çeşitleri,
olta iğnesinin bölümleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.