Bu özelliğinden dolayı taşların yarığındaki hayvanları ve taşlar üzerindeki yosunları kemirerek kolayca sökebilirler. Burun ileriye doğru uzamış olup, ucu küttür.
Sırtı yeşilimsi kahverengi veya kurşunidir. Yan tarafları ve karın kısmı gri – beyazdır.
Sırt ve kuyruk yüzgeçleri esmerimsi, diğer yüzgeçleri ise portakal sarısı veya kırmızıdır.
Bazen pullar üzerinde küçük siyah renkli pigment taneleri bulunur.
Ortalama uzunluk 15 – 20 cm, maksimum uzunluk ise 40 cm’dir.
ÜREME DÖNEMİ: Eşeysel olgunluğa 3 – 4 yaşında ulaşan bu balığın üreme dönemi Mart – Mayıs aylarını kapsar. Cinsel olgunluğa ulaşan gerek erkek, gerekse dişilerin çiftleşme zamanında, başları kabarcıklarla kaplanır.
Yumurtlama döneminde akarsuların hızlı akışlı ve sığ olan zemini taşlı – çakıllı zonlarına geçerler. Yumurtaları 1.5 mm çapında olup, dişi balık 20.000 – 100.000 arasında yumurta bırakır.
TÜKETİM ŞEKLİ: Eti fazla kılçıklı olduğu için ekonomik değeri yoktur. Sadece alabalık yetiştirilen göllerde yem balığı olarak kullanılırlar.
Karaburun Balığı Yetiştiği Yerler |
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.