|
ÇIRPAN BALIĞI |
ÇIRPAN BALIĞI (Siganus Rivulatus): En çok Akdeniz'de görülen şekil itibarıtla çipurayı andıran bir balık türüdür. Özellikle sırtındaki dikenleri tehlikeli denebilecek organıdır.
Bu dikenler insan eline battığında oldukça acı verir. Ama panik yapmaya gerek yoktur. Yanınızda buz varsa hemen bu acıyı dindirebilirsiniz. yoksa biraz daha uzun sürebilir bu acı :) Dikkat etmeniz gereken en önemli şey çırpan dikeninin tırnak dibine gelmemesidir. İdeal olta çeşitlerini en detaylı haliyle bulabileceksiniz burda...
Amatör balıkçılar çipurayla karıştırabilir çırpan'ı.
Ortalama avlanma boyutu 15 cm dir.
Ekmek çırpan için en ideal yem çeşididir.
Resimde de görüldüğü üzere Çırpan oltası üç adet sinek tel iğne ve en altta orta boy (isteğe göre) bir üçlü iğneden oluşur. Buradaki amaç sinek iğneye takılı yemden (ekmek, hamur, vb.) kurtulan balığın çırpma anında üçlü iğneye takılmasını sağlamaktır. Bu bağlamada refleksleriniz çok öne çıkar. Balık yeme vurduğu anda çırpmanız gerekir. Ama bu balığın yakalanmasında en önemli konulardan biride çırpmadır. Çok sert çırparsanız belki de oltaya takılmış olan balığı kaçıracaksınız, yavaş çırparsanız HİÇ ŞANSINIZ YOKTUR :)
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim .İyi avlar
YanıtlaSilTebrik ederim süper balıklar yakalamışsınız.
YanıtlaSil