Son Dakika :

Kalkan Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 26 Eylül 2013 Perşembe | 03:02

Soslu Kalkan Balığı Malzemeler
*4 kişilik 
*4 adet çivisiz kalkan balığı filetosu, yaklaşık 175-200 g ağırlığında, derisi sıyrılmış 

*73 bardak / 150 g soğutulmuş tereyağı, küçük küpler halinde doğranmış, biraz da yağlamak için 
*115 g arpacık soğanı, ince dilimlenmiş 

*1 bardak yüksek alkollü kırmızı şarap 

*1 bardak balık suyu 
*Tuz ve çekilmiş beyazbiber 
*Taze frenkmaydanozu veya düz maydanoz yaprakları, süsleme için 

Fırında Soslu Kalkan Balığı Yapılışı: 

1- Fırını önceden 180°C’ye ayarlayın. Balığın her yüzüne tuz ve biber ekin. Bütün filetoları birbirlerine değmeyecek şekilde, tek kat halinde alabilecek büyüklükte, ısıya dayanıklı bir tabağı bolca tereyağlayın. Tabağa arpacık soğanlarını serip üzerine balıkları dizin, ardından tuz, biber serpin. 

2- Kırmızı şarabı ve balık suyunu tabağa döküp, üstüne bir kapak örtün ve kaynama noktasına yaklaşana kadar ısıtın. Tabağı fırına alın ve balık iyice pişene kadar 6-8 dk boyunca fırınlayın. 

3- Arpacık soğanlarını ve filetoları servis tabağına yerleştirip üstünü folyo ile kaplayın ve sıcak bekletin. 

4- Tabağı ocağa koyun ve pişirme suyunu yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Sıvının yarısı buharlaşana kadar pişirin. Ateşi kısın ve katı tereyağı parçalarını teker teker içine karıştırarak yumuşak, parlak bir sos hazırlayın. Tuz ve beyazbiber serpip bir kenara ayırın ve sıcak saklayın. 

5- Soğanları, ısıtılmış dört servis tabağına paylaştırıp üzerlerine birer balık filetosu yerleştirin. Sosu filetoların üzerine ve çevresine dökün, maydanozla süsleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır