Son Dakika :

Sardalya Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 16 Kasım 2013 Cumartesi | 14:45

Sardalya Kızartma

Gerekli Malzemeler

* 1 kg taze sardalya

*2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağı 
*4 diş sarmısak 
*2 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu 
*2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz *Tuz ve çekilmiş karabiber 
-Domatesli ekmek için 
*-2 adet olgun iri domates 
*-8 dilim kabuklu tost ekmeği, kızarmış

Nasıl Yapılır 

1- Sardalyalari temizleyip pullarını kazıyın. 
2- Yağı kızartma tavasında kızdırıp Sarmısak yumuşayana kadar pişirin. 
3- Sardalyalari tavaya ekleyin ve 4-5 dakika boyunca, iyice pişene ve etleri tana tane olana kadar orta ateşte pişirin. 
4- Üzerine limon kabuklarını ve maydanozu serpip, tuz, biber ekin. 
5- Domatesleri ikiye bölün ve kesilmiş yüzeylerini ekmeklere sürün, kabuklarını atın. 
6- Sardalyalari tabaklara bölün ve domatesli ekmek ile servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır