Sardalya Kızartma
Gerekli Malzemeler
* 1 kg taze sardalya
*2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağı
*4 diş sarmısak
*2 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
*2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz *Tuz ve çekilmiş karabiber
-Domatesli ekmek için
*-2 adet olgun iri domates
*-8 dilim kabuklu tost ekmeği, kızarmış
Nasıl Yapılır
1- Sardalyalari temizleyip pullarını kazıyın.
2- Yağı kızartma tavasında kızdırıp Sarmısak yumuşayana kadar pişirin.
3- Sardalyalari tavaya ekleyin ve 4-5 dakika boyunca, iyice pişene ve etleri tana tane olana kadar orta ateşte pişirin.
4- Üzerine limon kabuklarını ve maydanozu serpip, tuz, biber ekin.
5- Domatesleri ikiye bölün ve kesilmiş yüzeylerini ekmeklere sürün, kabuklarını atın.
6- Sardalyalari tabaklara bölün ve domatesli ekmek ile servis edin.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Sardalya Balığı Yemekleri
,
Sardalya Kızartma
» Sardalya Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.