Son Dakika :

Trança Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 23 Kasım 2013 Cumartesi | 00:02

Fırında Trança

Malzemeler

*½ Trança
*3 adet sarımsak(incecik kıyılmış)
*½ kırmızı biber
*½ sarı biber
*1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
*10 tane karabiber
*10 adet kırmızı biber
*½ çay kaşığı zencefil
*½ çay kaşığı deniz tuzu
*1 çay kaşığı çörek otu

*1 çay kaşığı susam
*1 çay kaşığı tane anason
*1 dal taze ya da kuru biberiye( kıyılmış)
*3-5 adet defneyaprağı
*3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 limon (½ limonun suyu kalan kısmı incecik dilimlenecek)
*½ turunç suyu(portakal da olabilir)

Hazırlanışı

1- Balık dışında sulu malzemeler bir araya getirilip iyice karıştırılır. Bu karışımın üzerine baharatlar ve diğer malzemeler ilave edilip, harmanlanır. 
2- Yıkanmış, suyu iyice süzülmüş balık kurulanıp, az deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle ovulur. Sos malzemesi balığı alacak bir kaba alınır. 
3- Sos, balığın her tarafına sürülür ve kapağı kapatılıp,buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. 
4- Kıyılmış biberler ve limon dilimlerinin bir kısmı balığın iç kısmına doldurulur. 
5- Uygun bir fırın kabına balık yerleştirilir ve üzerine kalan sos dökülür. 175 derece fırında en az 20 dakika pişirilir.  
6- İlk sıcağı geçtikten sonra sarımsaklı ekmekle servis yapılır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır