Fırında Trança
Malzemeler
*½ Trança
*3 adet sarımsak(incecik kıyılmış)
*½ kırmızı biber
*½ sarı biber
*1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
*10 tane karabiber
*10 adet kırmızı biber
*½ çay kaşığı zencefil
*½ çay kaşığı deniz tuzu
*1 çay kaşığı çörek otu
*1 çay kaşığı susam
*1 çay kaşığı tane anason
*1 dal taze ya da kuru biberiye( kıyılmış)
*3-5 adet defneyaprağı
*3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 limon (½ limonun suyu kalan kısmı incecik dilimlenecek)
*½ turunç suyu(portakal da olabilir)
Hazırlanışı
1- Balık dışında sulu malzemeler bir araya getirilip iyice karıştırılır. Bu karışımın üzerine baharatlar ve diğer malzemeler ilave edilip, harmanlanır.
2- Yıkanmış, suyu iyice süzülmüş balık kurulanıp, az deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle ovulur. Sos malzemesi balığı alacak bir kaba alınır.
3- Sos, balığın her tarafına sürülür ve kapağı kapatılıp,buzdolabında birkaç saat dinlendirilir.
4- Kıyılmış biberler ve limon dilimlerinin bir kısmı balığın iç kısmına doldurulur.
5- Uygun bir fırın kabına balık yerleştirilir ve üzerine kalan sos dökülür. 175 derece fırında en az 20 dakika pişirilir.
6- İlk sıcağı geçtikten sonra sarımsaklı ekmekle servis yapılır.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Trança
,
Trança Balığı Yemekleri
,
Trança Nasıl Pişirilir
» Trança Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.