Sardalya veya sardalye (Sardina pilchardus)
Bilimsel sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Actinopterygii (Işınsal yüzgeçliler)
Takım: Clupeiformes
Familya: Clupeidae
Cins: Sardina
Tür: S. pilchardus
Binominal adı: Sardina pilchardus
Sardalya veya sardalye (Sardina pilchardus), Clupeidae familyasından ekonomik değeri düşük bir balık türü.
Fiziksel özellikleri
Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega-3 açısından çok zengindir.
Yaşam şekli
Ekseri sürü halinde dolaşırlar. Yaklaşık 20.000 yumurta bırakırlar. Adeta her dönem (Ocak, Kasım, Aralık dışında) ürerler.
Ana Sayfa »
Ocak Ayı Balıkları
,
Ocak Ayında Hangi Balıklar Yenir
,
Ocak-Şubat Balıkları
,
Sardalya
,
sardalya balığı
,
sardalye
,
Şubat Ayı Balıkları
,
Şubat Ayında Hangi Balık Yenir
» Ocak-Şubat Balıkları
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.