Son Dakika :

Balık Avında Kullanılan Yemler

Yayınlayan: balikciblog - 5 Kasım 2013 Salı | 22:25

Sardalya

Öncelikle taze sardalye alınır. Sardalyenin pulları kolayca gövdesinden ayrılır. 
Daha sonra bir gazetekâğıdın üzerine yayılarak üzerine bir miktar kaya tuzu serpiştirilir. Gazete kâğıdı bir rulo haline getirilerek buzdolabın alt gözünde saklanır. 
Tuzlanan sardalye sertleşip balığın alması zor bir yem
haline gelir. Bir gece dolapta bekletildikten sonra av mahallinde kafası ve kuyruğu kesildikten sonra enine çok keskin bir bıçak ile uygun boyutlarda kesilerek yaprak veya parça yem olarak oltaya takılır. 
Kesilen kafa ve kuyruk kısımları yemleme için avlanacağınız alanı yemlerseniz oldukça iyi sonuç alırsınız.


0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır