Son Dakika :

En Güzel Olta Yemleri

Yayınlayan: balikciblog - 5 Kasım 2013 Salı | 20:08


Kalamar Etleri

Bilimsel sınıflandırma 
Alem: Animalia 
Şube: Mollusca 
Sınıf: Cephalopoda 
Alt sınıf: Coleoidea 
Üst takım: Decapodiformes 
Takım: Teuthida A. Naef, 1916
Kalamar etlerini de pek çok balık avında balık eti gibi

kullanmak mümkündür. Bacakları kesilerek iğneye takılır. Çipura, Karagöz, Mırmır balıkları için uygun yemlerden biridir.
***Boynuzsu bir iç kavkısı vardır. On ayağından ikisi diğerlerinden bir kat uzundur. 
Loligo ve Ommastrephes cinsi üyeleri ağlara ya da dipte gezinirken zokaya takılır. Karadeniz dışında Türkiye çevresindeki bütün denizlerde bulunur. 
Türkiye sularındaki tek türü Avrupa kalamarı olarak da bilinen Loligo vulgaris'tir. Boyu 30 cm ile 2 m arasında değişir. 
İnsana saldırma örneği fazla değildir ama korktuğunda mürekkebini püskürtüp kaçar, bir şey olmazsa saldırır ve boyu 1 metreden uzunsa öldürebilir. Kalamar Balığı yaygın inanışın aksine mürekkep balığı veya ahtapot değildir.

Akdeniz ülkeleri mutfağına giren eti, balık avı içinde mükemmel bir olta yemidir. Kalamar, iyi bilinmeyen derin deniz biçimlerine ve İkinci Zaman'da yaşamış belemnitlere benzer

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır