Mamun
Karides ve istakoza benzeyen mamun kıvır kıvır canlılığı sayesinde bir çok balığın avında kullanılan verimli yemlerden biridir.
Boyları 3-4 cm arasındadır, . Mamunun boyu istakoz yavrusuna göre daha kısa, vücudu daha tombul, kuyruk yelpazesi daha kısa fakat geniştir.
Rengi grimsi-yeşildir. Mamunun özelliği canlı olarak kullanılmasıdır, ancak ölü olarakta kullanılabilir ve yinede iyi sonuçlar alınabilir.
Mamun öldükten 1 gün sonra yumuşamaya başlar ve iğneye takılması zorlaşır, yumuşamasının diğer bir kötü yanı ise oltayı atarken oltadan düşmesidir. O nedenle mamunu canlı olarak kullanmak balık avının verimli geçmesinde önemli rol oynar. Mamun 1-1,5 metre kadar derinlerde kumlu - humuslu bölgelerde toprağa gömülü olarak yaşarlar. Özellikle dere ağızları sevdiği yerlerdendir. Mamunun yaşadığı bilinen yerlerde gezinilerek mamunun toprağın dışına çıkması sağlanır daha sonra kepçe ile toplanırlar veya mamun çıkarılacak bölge daire veya kare şeklinde bir ağ veya tül ile etrafı çevirilipte çıkartılırsa çıkan mamunların kaçmaması ve rahat toplanması sağlanmış olur.
Mamun çıkarabilme olanağınız yoksa şayet balık malzemesi satan yerlerden temin edilebilme olanağı vardır.
Denizlerde Kullanılan Doğal Olta Yemleri
Yayınlayan: balikciblog - 5 Kasım 2013 Salı | 19:43
Benzer Konular
Etiketler:
Denizde Kullanılan Olta Yemleri,
Mamun
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.