Izgara Karagöz
Malzemeler
*1 kg karagöz balığı (temizlenmiş)
*1 çay kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı un
*1 limon (4′e bölünmüş)
*2 çorba kaşığı rafine yağ
Hazırlanışı
1- Önce ızgaranızı kızdırınız
2- Karagöz balıklarını iyice yıkadıktan sonra, kağıt peçeteyle kurulayınız
3- Genişçe bir tabağa yada tepsiye dizip rafine yağ ile iyice yağlayarak üstlerine tuzunu serpiniz
4- Genişçe bir tabağa unu koyunuz
5- Yağlanmış balıkları una bulayıp fazla ununu silkeleyiniz
6- Balıkları kızgın ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2,5 dakika pişirerek geniş bir servis tabağına diziniz
7- Yanlarına limonları yerleştirip servis ediniz.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Izgara Karagöz
,
Karagöz Balığı Yemekleri
,
Karagöz Nasıl Pişirilir
» Karagöz Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.