Son Dakika :

Kefal Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 9 Aralık 2013 Pazartesi | 01:17

Fırında Kefal

Malzemeler

*1 Kg Balık 
*1,5 kahve fincanı ZeytinYağı 
*1 adet Limon 
*2 orta boy Kuru Soğan 
*3 orta boy Domates 
*3 diş Sarımsak 
*1 bardak Su 

*1 demet maydanoz 
*Tuz, Karabiber 

Hazırlanışı

1- Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır
2- Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir 3- Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir
4- 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir
5- Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir
6- Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir
7- Soğuduktan sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır