Fırında Kefal
Malzemeler
*1 Kg Balık
*1,5 kahve fincanı ZeytinYağı
*1 adet Limon
*2 orta boy Kuru Soğan
*3 orta boy Domates
*3 diş Sarımsak
*1 bardak Su
*1 demet maydanoz
*Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
1- Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır
2- Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir 3- Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir
4- 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir
5- Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir
6- Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir
7- Soğuduktan sonra servis yapılır.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Fırında Kefal
,
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
,
Kefal Balığı Yemekleri
» Kefal Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.