Malzeme
*Kofana filetosu
*2 kaşık un
*2 adet yumurta
*1 su bardağı kızartma yağı
*Yeterince tuz
*Limon, Karabiber
Hazırlanışı
2- Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin.
3- Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin.
4- Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın.
5- Yağı bir tavada, kızdırın. Balık filetolarını önce una batırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın.
6- Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın.
7- Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün.
8- Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın. Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanız önerimdir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.