Son Dakika :

Kofana Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 7 Aralık 2013 Cumartesi | 08:54

Kofana Kızartma

Malzeme

*Kofana filetosu
*2 kaşık un
*2 adet yumurta
*1 su bardağı kızartma yağı
*Yeterince tuz
*Limon, Karabiber

Hazırlanışı

1- Büyük boy kofananın filetosu çıkar.
2- Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin. 
3- Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin. 
4- Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın. 
5- Yağı bir tavada, kızdırın. Balık filetolarını önce una batırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın. 
6- Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın. 
7- Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün. 
8- Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın. Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanız önerimdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır