Sebzeli Mercan Tava
Malzemeler
*1 adet havuç
*1 adet kereviz
*400 gr salatalık
*30 ml. sıvi yağ
*500 gr mercan fileto
*45 ml. limon suyu
*80 gr. un
*60 gr. zeytinyağı
*300 ml. sebze suyu
*150 ml. krema
*Toz şeker
*1/2 demet dereotu
Hazırlanışı
1- Tuz Karabiber Kereviz ve havucu ince dilimler halinde kesin.
2- Salatalıkları alaca soyun, uzunlamasına ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini çıkarıp, 1 cm. kalınlıkta dilimleyin.
3- Yapışmaz yüzeyli tavada 30 gr. yağı kızdırın. Havuç ve kerevizi orta ateşte, 3 dakika kavurun. Salatalıkları ilave edin ve 3 dakika daha pişirin, tuzlayıp biberleyin.
4- Sebzeleri bir kevgirle tavadan çıkarın. Balıkları doğrayın, 30 ml. limon suyu, tuz ve karabiber ile baharatlayın ve 60 gr. una bulayın.
5- Kalan zeytinyağını tavada orta ateşte kızdırın. Balıkları 6-8 dakika kızartın, tavadan çıkarın ve kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın.
6- 20 gr. unu, kızartma yağında 1-2 dakika kavurun. Sebze suyu ve kremayı katın. 5 dakika pişirin. 15 ml. limon suyu, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırın.
7- Dereotunu ince doğrayın.
8- Sebzeleri ve balıkları sosla karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
,
Sebzeli Mercan Tava
» Mercan Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.