Son Dakika :

Mercan Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 7 Aralık 2013 Cumartesi | 08:06

Sebzeli Mercan Tava

Malzemeler


*1 adet havuç 
*1 adet kereviz 
*400 gr salatalık 
*30 ml. sıvi yağ 
*500 gr mercan fileto 
*45 ml. limon suyu 
*80 gr. un 
*60 gr. zeytinyağı 
*300 ml. sebze suyu 

*150 ml. krema 
*Toz şeker 
*1/2 demet dereotu 


Hazırlanışı

1- Tuz Karabiber Kereviz ve havucu ince dilimler halinde kesin. 
2- Salatalıkları alaca soyun, uzunlamasına ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini çıkarıp, 1 cm. kalınlıkta dilimleyin. 
3- Yapışmaz yüzeyli tavada 30 gr. yağı kızdırın. Havuç ve kerevizi orta ateşte, 3 dakika kavurun. Salatalıkları ilave edin ve 3 dakika daha pişirin, tuzlayıp biberleyin. 
4- Sebzeleri bir kevgirle tavadan çıkarın. Balıkları doğrayın, 30 ml. limon suyu, tuz ve karabiber ile baharatlayın ve 60 gr. una bulayın. 
5- Kalan zeytinyağını tavada orta ateşte kızdırın. Balıkları 6-8 dakika kızartın, tavadan çıkarın ve kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. 
6- 20 gr. unu, kızartma yağında 1-2 dakika kavurun. Sebze suyu ve kremayı katın. 5 dakika pişirin. 15 ml. limon suyu, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırın. 
7- Dereotunu ince doğrayın. 
8- Sebzeleri ve balıkları sosla karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır