Ana Sayfa »
Ahtapot Yahni (Alkolsüz)
,
Ahtapot Yahni Nasıl Yapılır
,
Ahtapot Yahnisi (Alkolsüz)
,
Ahtapot Yemekleri
,
Balık Yemekleri
,
Resimleri
» Ahtapot Yahni (Alkolsüz)
Ahtapot Yahni (Alkolsüz)
Yayınlayan: balikciblog - 1 Ekim 2013 Salı | 08:19
Ahtapot Yahni Malzemeleri
* 750 gr ahtapot
* 4 adet soğan
* 3 çorba kaşığı domates püresi
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 7-8 adet zeytin
* 1 çorba kaşığı kapari
* nane
* 1 çay kaşığı karışık baharat
* 1 çay kaşığı köri
Ahtapot Yahni Yapılışı
1. Ahtapot temizlenip, yıkanır ve yumuşatılır. Küçük şekilde doğranır.
2. Zeytinyağında halka şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur.
3. Ahtapot ve diğer malzemeler soğanın içerisine eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 2 saat kadar pişirilir. Gerekirse biraz su eklenebilir.
4. Sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.