AKYA KIZARTMA
Malzemeler
*Akya filetosu
*2 çorba kaşığı un
*1/2 bardak rafine yağı
*4 parça limon (veya 4 çorba kaşığı limon suyu)
*1/2 limonun suyu
*1/4 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*Çok az sirke (İsteğe göre)
Hazırlanışı
1-Akyaları bir kaba koyup limon suyu ve tuzu üzerlerine altüst ederek serpiniz.( İsterseniz biraz da sirke kullanabilirsiniz. Balığınızın tadının daha güzel olduğunu göreceksiniz)
2-Yumurtayı çukur bir kapta çırpınız.
3-Balıkları evvelâ una, sonra yumurtaya bulayınız.
4-Yağı tavaya koyup kızdırınız ve tavanın büyüklüğüne göre balıkları bir veya iki defada 2'şer dakika alt ve üstünü altın sarısı gibi kızartınız.
5-Yağsız olarak, dantel kâğıt üzerinde veya tevzide, limon ve maydanoz yaprağı ile servis yapınız.
Ana Sayfa »
Akya Kızartma
,
Akya Tava
,
Akya Yemekleri
,
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
» Akya Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.