Son Dakika :

Akya Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 31 Ekim 2013 Perşembe | 00:56

AKYA KIZARTMA

Malzemeler

*Akya filetosu 
*2 çorba kaşığı un 
*1/2 bardak rafine yağı 
*4 parça limon (veya 4 çorba kaşığı limon suyu) 
*1/2 limonun suyu 
*1/4 tatlı kaşığı tuz 
*2 adet yumurta
*Çok az sirke (İsteğe göre)


Hazırlanışı


1-Akyaları bir kaba koyup limon suyu ve tuzu üzerlerine altüst ederek serpiniz.( İsterseniz biraz da sirke kullanabilirsiniz. Balığınızın tadının daha güzel olduğunu göreceksiniz)


2-Yumurtayı çukur bir kapta çırpınız. 
3-Balıkları evvelâ una, sonra yumurtaya bulayınız. 
4-Yağı tavaya koyup kızdırınız ve tavanın büyüklüğüne göre balıkları bir veya iki defada 2'şer dakika alt ve üstünü altın sarısı gibi kızartınız. 
5-Yağsız olarak, dantel kâğıt üzerinde veya tevzide, limon ve maydanoz yaprağı ile servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır