Sebzeli İspendek Izgara
Malzemeler
*2 ispendek ya da levrek
*2 patates
*100 gr haşlanmış bezelye
*10 kiraz domates
*4 diş sarımsak
*4 dal taze biberiye
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1.İspendek ya da levrek balığını temizleyip bir kaba alın.
2.Üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip 1 saat marir edin.
3.Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
4.Domatesleri yıkayın.
5.Marir ettiğiniz balığı süzerek ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın. Yağını da süzüp bir tavaya alın patatesleri, sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteleyin.
6.Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın.
7.Balığın kenarlarına hazırladığınız sebzeli karışımı yayın.
8.Öncede ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
İspendek Yemekleri
,
Sebzeli İspendek Izgara
» İspendek Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.