Çipura Izgara
Malzemeler
*Çipura
**Sosu İçin
*4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
*1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
*2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
*3-5 Adet Defne Yaprağı
*1 Çay Kaşığı Kekik Tuz, Toz Karabiber
Hazırlanışı
1- Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım.
2- Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.
3- Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım.
4- Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Çipura Balığı Yemekleri
,
Çipura Izgara
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
» Çipura Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.