Fırında Yayın Balığı
Malzemeler
*1,5 kg yayın balığı
*3 tane sarı patates
*1 kaşık un
*3 diş sarımsak
*1/2 demet maydanoz
*1/2 bardak zeytinyağı
*5 tane domates
*2 kaşık sosanglez
*2 baş soğan
*1 defne yaprağı
Hazırlanışı
1- Domatesler soyularak doğranır.
2- Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir.
3- Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir. Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir.
4- Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir.
5- Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur.
6- Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür.
7- Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir.
8- Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Yayın Balığı
,
Yayın Balığı Yemekleri
» Yayın Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.