Son Dakika :

Yayın Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 25 Kasım 2013 Pazartesi | 13:51

Fırında Yayın Balığı

Malzemeler

*1,5 kg yayın balığı 
*3 tane sarı patates 
*1 kaşık un 
*3 diş sarımsak 
*1/2 demet maydanoz 
*1/2 bardak zeytinyağı 
*5 tane domates 
*2 kaşık sosanglez 
*2 baş soğan 
*1 defne yaprağı 


Hazırlanışı

1- Domatesler soyularak doğranır. 
2- Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir. 
3- Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir. Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir. 
4- Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir. 
5- Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur. 
6- Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür. 
7- Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir. 
8- Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır