Son Dakika :

Mırlan Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 16 Kasım 2013 Cumartesi | 21:46

Fırında Mırlan

Malzemeler

*4 adet mırlan ya da mezgit balığı 
*2 adet limon 

*1 çorba kaşığı domates salçası 
*5 diş sarımsak 
*Ceviz büyüklüğünde zencefil 
*7 çorba kaşığı yoğurt 
*2 tatlı kaşığı zerdeçal 
*2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 
*3 tatlı kaşığı kişniş tohumu 
*1,5 tatlı kaşığı toz biber 
*1 tatlı kaşığı karabiber 
*1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlama

1- Fırınınızı 250 dereceye ayarlayıp, ısınması için fırın taşınızı da içine yerleştirin. 
2- Bir kaseye 2 adet limonu sıkın. Birer çorba kaşığı domates salçası ve biber salçasını da kaseye ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. 
3- 1 ceviz büyüklüğünde zencefili soyun ve 2 parçaya bölün. Bıçakla iyice ezin. Ezerken bir tutam tuz ekleyin. Böylece zencefilin lif haline gelmesinde kolaylık sağlayacaktır. Son olarak bıçakla ince ince kıyın. 
4- Aynı işlemi 5 diş sarımsak için de uygulayın ve hepsini aynı kaseye ekleyin. 
5- 3 tatlı kaşığı kişniş tohumu ve 2 tatlı kaşığı kimyon tohumunu havanda iyice dövün. 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 2 tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzla beraber tüm baharatları kaseye ekleyip iyice karıştırın. 
6- 7 çorba kaşığı yoğurdu da ekledikten sonra tüm tatların birbirine geçmesi için güzelce karıştırın. 
7- 4 adet mırlan balığı üzerine bu sosu dökün ve her tarafı soslanacak şekilde sürün. 
8- Bunu yaparken balığa 2-3 çizik atarsanız sos ile daha iyi bütünleşeceklerdir. 
9- Bu şekilde yarım saat ile bir saat arası dolapta bekletebilirsiniz. 
10- Sonra kızgın hale gelmiş olan fırın taşınıza zeytinyağı sürün ve balıkları dizin. 
11- Yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır