Fırında Mırlan
Malzemeler
*4 adet mırlan ya da mezgit balığı
*2 adet limon
*1 çorba kaşığı domates salçası
*5 diş sarımsak
*Ceviz büyüklüğünde zencefil
*7 çorba kaşığı yoğurt
*2 tatlı kaşığı zerdeçal
*2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
*3 tatlı kaşığı kişniş tohumu
*1,5 tatlı kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlama
1- Fırınınızı 250 dereceye ayarlayıp, ısınması için fırın taşınızı da içine yerleştirin.
2- Bir kaseye 2 adet limonu sıkın. Birer çorba kaşığı domates salçası ve biber salçasını da kaseye ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın.
3- 1 ceviz büyüklüğünde zencefili soyun ve 2 parçaya bölün. Bıçakla iyice ezin. Ezerken bir tutam tuz ekleyin. Böylece zencefilin lif haline gelmesinde kolaylık sağlayacaktır. Son olarak bıçakla ince ince kıyın.
4- Aynı işlemi 5 diş sarımsak için de uygulayın ve hepsini aynı kaseye ekleyin.
5- 3 tatlı kaşığı kişniş tohumu ve 2 tatlı kaşığı kimyon tohumunu havanda iyice dövün. 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 2 tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzla beraber tüm baharatları kaseye ekleyip iyice karıştırın.
6- 7 çorba kaşığı yoğurdu da ekledikten sonra tüm tatların birbirine geçmesi için güzelce karıştırın.
7- 4 adet mırlan balığı üzerine bu sosu dökün ve her tarafı soslanacak şekilde sürün.
8- Bunu yaparken balığa 2-3 çizik atarsanız sos ile daha iyi bütünleşeceklerdir.
9- Bu şekilde yarım saat ile bir saat arası dolapta bekletebilirsiniz.
10- Sonra kızgın hale gelmiş olan fırın taşınıza zeytinyağı sürün ve balıkları dizin.
11- Yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Balık
,
Fırında Mırlan
,
Mırlan Balığı Yemekleri
» Mırlan Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.