Son Dakika :

Minekop Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 17 Kasım 2013 Pazar | 19:24

Mantarlı Minekop Buğulama

Malzemeler

*6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar *1 kahve fincanı sirke 

*2 adet defne yaprağı 
*1 kahve fincanı balık suyu 
*4 adet minekop filetosu 
*4 çorba kaşığı krema 
*1 tatlı kaşığı tereyağı 
*1/2 tatlı kaşığı tuz 
*1 bağ kıyılmış maydanoz 

Hazırlama

1- Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz. Üzerlerine yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine mantarı ilâve ediniz. 
2- Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz. 
3- Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız. 
4- Balığın sosu yarım bardak olmalıdır. Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız. 
5- Tereyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır