Mantarlı Minekop Buğulama
Malzemeler
*6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar *1 kahve fincanı sirke
*2 adet defne yaprağı
*1 kahve fincanı balık suyu
*4 adet minekop filetosu
*4 çorba kaşığı krema
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1 bağ kıyılmış maydanoz
Hazırlama
1- Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz. Üzerlerine yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine mantarı ilâve ediniz.
2- Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz.
3- Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız.
4- Balığın sosu yarım bardak olmalıdır. Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız.
5- Tereyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Mantarlı Minekop Buğulama
,
Minekop Yemekleri
» Minekop Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.