Son Dakika :

Orkinos Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 17 Kasım 2013 Pazar | 19:47

Güveçte Orkinos


 Malzemeler

* 1 kilo orkinos balığı 
*2 tane orta boy kuru soğan 

*2-3 tane orta boy domates 
*3 diş sarımsak 
*1-2 tane kapya biber 
*1/2 Çay bardağı sıvıyağ 
*Tuz 

Hazırlama

1- Kılçıklarından ve kemiğinden ayrılan balık kuşbaşı doğranır. 
2- Teflon tavaya sıvıyağını alıp kuru soğanı bir iki karıştırmalık kavrulur. 
3- Hemen ardından kuşbaşı balıklarımızı içine atıp pembe rengi gidinceye kadar pişiririz. 
4- Diğer yandan 3 diş sarımsak doğrayıp içine ilave edelim. 
5- Toprak tepsimizin içini hafifçe yağlayıp balıkları içine yayalım. 
6- Dilim dilim doğradığımız domatesleri ve yuvarlak kestiğimiz kırmızı kapya biberini üstüne dizelim. 
7- En üstüne tuz gezdirip 210 derecelik fırında sebzeler kızarıncaya kadar pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır