Güveçte Orkinos
Malzemeler
* 1 kilo orkinos balığı
*2 tane orta boy kuru soğan
*2-3 tane orta boy domates
*3 diş sarımsak
*1-2 tane kapya biber
*1/2 Çay bardağı sıvıyağ
*Tuz
Hazırlama
1- Kılçıklarından ve kemiğinden ayrılan balık kuşbaşı doğranır.
2- Teflon tavaya sıvıyağını alıp kuru soğanı bir iki karıştırmalık kavrulur.
3- Hemen ardından kuşbaşı balıklarımızı içine atıp pembe rengi gidinceye kadar pişiririz.
4- Diğer yandan 3 diş sarımsak doğrayıp içine ilave edelim.
5- Toprak tepsimizin içini hafifçe yağlayıp balıkları içine yayalım.
6- Dilim dilim doğradığımız domatesleri ve yuvarlak kestiğimiz kırmızı kapya biberini üstüne dizelim.
7- En üstüne tuz gezdirip 210 derecelik fırında sebzeler kızarıncaya kadar pişirelim.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Güveçte Orkinos Nasıl Yapılır
,
Orkinos Balığı Yemekleri
» Orkinos Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.