Malzemeler
*800 gr-1 kg iri hamsi
*Mısır unu
*Tuz , Zeytinyağı
Hazırlanışı
1-Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin.
Hamsi Kapağı |
3-Tavada yağı iyice kızdırın.
4-Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin.
5-Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Ayrıca Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur. Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
Ve ayrıca sadece Karadeniz Bölgesi illerinde bulunan "Hamsi Kapağı" tavaya sırayla dizeceğiniz hamsilerin bozulmadan çevrilmesine yardımcı olacaktır..
Hamsi Tavasının Kullanılışı
Yukarıdaki resimde görüldüğü şekilde tavaya dizilen hamsiler bir tarafı kızartıldıktan sonra, kapak hamsilerin üzerine konur ve yağ biraz süzüldükten sonra hamsiler kapağa ters çevrilerek alınır. Daha sonra hamsinin pişmeyen tarafı tavaya alınır..
Ve tabiki böyle de bir salata...
Bunları bizde bilik...farklı tarifler yokmu.?
YanıtlaSilZaten bu google çıktığından beri herkes herşeyi biliyor. .ama yinede bilmediğiniz bişey varsa tabiki eklenir.. bu arada isim neydi
YanıtlaSil