Son Dakika :

İskorpit Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 11 Kasım 2013 Pazartesi | 23:19

İskorpit Kızartma

Malzemeler

*6 Adet Orta İrilikte İskorpit Balığı 
*1 Su Bardağı Ayçiçeği Yağı 
*1 Su Bardağı un 
*Tuz 


İskorpit Balığının Temizlenme Şekli

 İskorpit balığının sırt ve kuyruk altı dikenleri ele batırılmadan (zehirli olduğundan) dikkatlice çıkarılması gerekir. Öncelikle balığın pulları sıyrılır. Ardından balığın baş kısmını kendimize, karnı sol tarafa bakacak şekilde kesme tahtasına yatırır ve sırt dikeni çevresini bıçakla çizeriz. Aynı işlemi kuyruk altı dikenine uyguladıktan sonra, pense veya benzeri bir malzemeyle dikenleri çıkarırız. Yan yüzgeçleri ile birlikte başını keser, karnını yarar ve içini temizleriz. Ardından balığı bütün bırakır veya fileto çıkarırız. Balığın derisini çıkarmak isterseniz, pense ile derinin bir ucundan tutup sıyırabilirsiniz. 

Hazırlanışı

Tava içerisine ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak. Ocak ısısı normal olacak. Kızartma yağı kızgın duruma geldiğinde, tuzlanmış ve una bulanmış iskorpit balığı tava içerisine dizilecek. Ardından alt üst edilerek, her iki yüzeyi yakılmadan kızartılacak.









http://www.seviminaskanasi.com/2013/07/balk-bugulama-iskorpit.html#axzz2jOKgimah

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır