Son Dakika :

Barbunya Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 11 Kasım 2013 Pazartesi | 23:06

Barbunya Kızartma

Malzemeler

*1 kg barbunya (temizlenip, yikanmis, kurulanmis) 
*1/2 çay kasigi tuz beyazbiber 
*3 su bardagi elenmis un 
*1/2 su bardagi zeytinyağı ya da ayçiçek yagi 
*1 limon (süsleme için) 
*Maydanoz (süsleme için) 
*5 çorba kasigi margarin 


Hazırlanışı

1-Baliklari tuzlayip, biberleyin. 
2-Una bulayip, fazla ununu silkeledikten sonra baliklari tavada kizdirdiginiz zeytinyağında, her iki tarafi da kizarana dek kizartin. 
3-Kagit havlu üzerinde fazla yaglarini süzdürün. 
4-Önceden isitilmis tabaklara alin. 
5-Margarini bir tavada eritin. Yag iyice kizip, kahverengilesmeye baslar baslamaz baliklarin üzerine dökün. 
6-Barbunya tavasini limon ve maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır