Barbunya Kızartma
Malzemeler
*1 kg barbunya (temizlenip, yikanmis, kurulanmis)
*1/2 çay kasigi tuz beyazbiber
*3 su bardagi elenmis un
*1/2 su bardagi zeytinyağı ya da ayçiçek yagi
*1 limon (süsleme için)
*Maydanoz (süsleme için)
*5 çorba kasigi margarin
Hazırlanışı
1-Baliklari tuzlayip, biberleyin.
2-Una bulayip, fazla ununu silkeledikten sonra baliklari tavada kizdirdiginiz zeytinyağında, her iki tarafi da kizarana dek kizartin.
3-Kagit havlu üzerinde fazla yaglarini süzdürün.
4-Önceden isitilmis tabaklara alin.
5-Margarini bir tavada eritin. Yag iyice kizip, kahverengilesmeye baslar baslamaz baliklarin üzerine dökün.
6-Barbunya tavasini limon ve maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.
Ana Sayfa »
Balık Kızarrtma
,
Balık Yemekleri
,
Barbunya Kızartma
,
Barbunya Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
» Barbunya Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.