Fırında Uskumru Balığı
Malzemeler
*1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
*1 adet büyük kuru soğan
*1 adet limon
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Tuz
*Yarım su bardağı su
*Yarım tatlı kaşığı salça
*3 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin
*3-4 defne yaprağı
Hazırlanışı
1-Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
2-Tepsiye dizin.
3-Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
4-Soğanları ve limonu ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
5-Üzerine tuz ve karabiber dökün.
6-Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin.
7-Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
8-Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
9-Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 40-45 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Balıkları Yemekleri
,
Fırında Uskumru Balığı
,
Uskumru Yemekleri
» Uskumru Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.