Fırında Kofana Balığı
Malzemeler
*1 kg kofana balığı
*2 büyük domates
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 adet defne yaprağı
*3-4 diş sarmısak
*1/ 2 demet maydanoz
*1 adet limon
*1 bardak su
*Tuz-karabiber
Hazırlanışı
1-Balıkları kemikli olarak filetolara ayırın
2-Yıkadıktan sonra uygun bir tepsiye sıralayın
3-Tuz ve karabiber serpin
4-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın
5-Beş dakika yağda öldürün, kıyılmış maydanoz, sarmısak, defneyaprağı ve biraz tuz koyun
6-Biraz daha kavurduktan sonra 1 bardak su katın ve bu karışımı balıkların üzerine boşaltın
7-Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin
8-Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon suyu gezdirin
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Kofana Balığı Tarifleri
,
Kofana Balığı Nasıl Pişirilir
» Kofana Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.