Son Dakika :

Mercan Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 11 Kasım 2013 Pazartesi | 23:37

Fırında Mercan

Malzemeler

*4 adet Mercan
<Tereyağı sosu için
*7 çorba kaşığı tereyağı
*3 çorba kaşığı doğranmış maydonoz
*1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı ezilmiş sarmısak
*2 adet limon


Hazırlanışı

1-Mercanları temizleyip iyice yıkayın.
2-Fırınınızı 20o dereceye ayarlayın.
3-Uygun bir kabın içinde oda sıcaklığında tereyağının içine doğranmış maydonoz, limon kabuğu rendesi, ezilmiş sarmısağı karıştırın.
4-Hazırladığınız karışımı mercanların üzerine sürün.
5-Fırın kabına aluminyum folyoyu serin, balıkları folyonun üzerine alın ve üzerlerini incecik dilimlenmiş limon dilimleriyle kaplayın.
6-Balıkların üzerini aluminyum folyo ile kaplayın.Önceden ısıttığınız fırında 25 dk pişirin.
7-Pişen balığı fırından aldıktan sonra henüz sıcakken hazırladığınız tereyağı karışımından üzerlerine bir parça koyun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır