Fırında Palamut
Malzemeler
*4 adet iri palamut ( fileto kesilmiş )
*3 adet orta boy domates
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet limon ( dilimlenmiş )
*Bir miktar Zeytinyağı
*3 adet sivri biber
*Yeteri kadar tuz ve karabiberi
*Bir tutam kuru nane
Hazırlanışı
1-Palamut balıklarını alırken balıkçıda kılçığını çıkarttırın ve fileto şeklinde kestirin.
2-Evde yıkamayı unutmayın. Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesin.
3-Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölün.
4-İlk önce Fırın tepsisine domatesleri ve soğanları dizin. Daha sonra üzerlerine palamutlarımızı dizin.
5-Palamutlarımızı dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım. Palamutların üzerine limon ve biberleri dizelim.
6-Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. İsterseniz bir tutam kekikte gezdirin. Son olarak üzerlerinde zeytinyağı gezdirin.
7-Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar palamut balıklarımızı pişiriyoruz.
8-Bu süre yaklaşık olarak 35 dakikadır. Ona göre kontrol edersiniz.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Palamut
,
Palamut Yemekleri
» Palamut Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.