Son Dakika :

Palamut Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 11 Kasım 2013 Pazartesi | 23:31

Fırında Palamut

Malzemeler

*4 adet iri palamut ( fileto kesilmiş ) 
*3 adet orta boy domates 
*2 adet orta boy kuru soğan 
*2 adet limon ( dilimlenmiş ) 
*Bir miktar Zeytinyağı 
*3 adet sivri biber 
*Yeteri kadar tuz ve karabiberi 
*Bir tutam kuru nane 


Hazırlanışı

1-Palamut balıklarını alırken balıkçıda kılçığını çıkarttırın ve fileto şeklinde kestirin. 
2-Evde yıkamayı unutmayın. Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesin. 
3-Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölün. 
4-İlk önce Fırın tepsisine domatesleri ve soğanları dizin. Daha sonra üzerlerine palamutlarımızı dizin. 
5-Palamutlarımızı dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım. Palamutların üzerine limon ve biberleri dizelim. 
6-Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. İsterseniz bir tutam kekikte gezdirin. Son olarak üzerlerinde zeytinyağı gezdirin. 
7-Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar palamut balıklarımızı pişiriyoruz. 
8-Bu süre yaklaşık olarak 35 dakikadır. Ona göre kontrol edersiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır