Son Dakika :

Tekir Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 22 Kasım 2013 Cuma | 00:17

Kağıttta Tekir Balığı

Malzemeler

*Yağlı kâğıt, 45x70 santim 
*2 adet orta boy domates 
*1 tatlı kaşığı tereyağı 
*1 adet defne yaprağı 
*8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı 
*1/2 tatlı kaşığı tuz 
*1/2 bardak balık suyu 
*1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 

*4 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar 
*1 tatlı kaşığı tereyağı 
*1 bağ kıyılmış maydanoz 


Hazırlanışı

1- Kâğıdın yarısını boyuna, diğer yarısının üzerine kapatıp fazla küçültmeden kalp biçimi kesiniz ve içini tamamen yağlayıp muhafaza ediniz. 
2- Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak ince ince kıyınız. 
3- Küçük bir tencereyi ateşe koyup kızdırınız. 
4- Sonra tereyağını ve balıkları koyup soğanı serpiniz. Balıkları 1 dakika altüst ediniz 
5- Sonra mantarı ve defne yaprağını, tuzunu ve domatesini ve balık suyunu ilâve edip ağzını kapatınız ve ağır ateşte 8 dakika pişirip balıkları başka bir kaba bozmadan çıkarınız. 
6- Balığın kalan suyu 1 bardak olmalıdır. Fazla ise, biraz kaynatıp çektiriniz ve ateşten alınız. 
7- Tereyağını ve maydanozunu ilâve edip bir kere karıştırıp, kâğıda sarıp pişiriniz. Servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır