Kağıttta Tekir Balığı
Malzemeler
*Yağlı kâğıt, 45x70 santim
*2 adet orta boy domates
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 adet defne yaprağı
*8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1/2 bardak balık suyu
*1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
*4 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 bağ kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
1- Kâğıdın yarısını boyuna, diğer yarısının üzerine kapatıp fazla küçültmeden kalp biçimi kesiniz ve içini tamamen yağlayıp muhafaza ediniz.
2- Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak ince ince kıyınız.
3- Küçük bir tencereyi ateşe koyup kızdırınız.
4- Sonra tereyağını ve balıkları koyup soğanı serpiniz. Balıkları 1 dakika altüst ediniz
5- Sonra mantarı ve defne yaprağını, tuzunu ve domatesini ve balık suyunu ilâve edip ağzını kapatınız ve ağır ateşte 8 dakika pişirip balıkları başka bir kaba bozmadan çıkarınız.
6- Balığın kalan suyu 1 bardak olmalıdır. Fazla ise, biraz kaynatıp çektiriniz ve ateşten alınız.
7- Tereyağını ve maydanozunu ilâve edip bir kere karıştırıp, kâğıda sarıp pişiriniz. Servis yapınız.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Kağıttta Tekir Balığı
,
Tekir Balığı Nasıl Pişirilir
,
Tekir Balığı Yemekleri
» Tekir Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.