Sicilya Usulü Fırında Sinarit
Malzemeler
*Temizlenmiş Sinarit Balığı
*Soğan
*Patates
*Acı biber
*İri taneli tuz
*Zeytinyağı
*Çekirdeksiz siyah zeytin
*Yarım çorba kaşığı tuzu alınmış kapari
*Yarım çorba kaşığı Taze biberiye Kekik
HAZIRLANIŞI
1- Sinaritin içini temizleyip yıkayın ve bıçakla kesik atın.
2- Kuyruğunu folyoyla kaplayın.
3- Soğanı doğrayın.
4- Soyduğunuz patatesi dilimleyin.
5- İçini temizlediğiniz balığı doğranmış taze biberiye ve kekikle doldurun.
6- Acı biber ve iri taneli tuzu havanda dövün.
7- Isıya dayanıklı kapta patates, soğan, zeytinyağı, acılı karışım, çekirdeksiz siyah zeytin, 1 çorba kaşığı tuzu alınmış kapari ve biberiyeyi soteleyin.
8- Soteledikten 10 dakika sonra balığı yerleştirin. 2 küçük kepçe balık suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Sicilya Usulü Fırında Sinarit
,
Sinarit Balığı Nasıl Pişirilir
,
Sinarit Balığı Yemekleri
» Sinarit Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.