Son Dakika :

Lagos Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 21 Kasım 2013 Perşembe | 23:38

Izgara Lagos 

Malzemeler 

*1 kg lagos filetosu (6 parçaya ayrılmış) 
*6 adet kırmızı kapya biber 
*1 çay bardağı kadar domates sosu 
*12 adet yeşil kuşkonmaz 
*Taze çekilmiş karabiber 
*3 yemek kaşığı zeytinyağı 
*Deniz tuzu 
Domates sosu için gerekli malzemeler: 

*2 adet domates rendesi 
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi 
*1 adet kesme şeker 
*1 çay kaşığı tuz 
*1 diş sarımsak (dövülmüş) 
*1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 

Hazırlanışı

1- Bir kabın içinde Lagos filetolarını karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzu ile marine edelim. 
2- Marine edilmiş lagos filetolarını oda sıcaklığında bir saat kadar bekletelim. 
3- Kapya biberleri önce közleyelim, kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım. 
4- Domates sosu için 2 adet rendelenmiş domatesi tencereye koyalım, sırasıyla tüm malzemeleri ilave edip düşük ısıda kaynatalım. 
5- Zeytinyağını sosun pişmesine yakın ekleyelim sosun fazla sulu olmaması için tencerenin kapağı açık kaynatalım. 
6- Sos piştikten sonra ızgarayı kızdıralım ve Lagos balığı filetolarının her iki tarafını 2-3 dakika pişirelim. Bu arada balıklar pişmekte iken kuşkonmazları balıkların marinadına bulayalım ve balıklardan sonra aynı ızgarada 2-3 dakika pişirelim. 
7- Servis yaparken tabağa sırasıyla kapya biberleri, birer kaşık domates sosu, ızgara kuşkonmazları ve üzerlerine de balık filetolarını koyunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır