Izgara Lagos
Malzemeler
*1 kg lagos filetosu (6 parçaya ayrılmış)
*6 adet kırmızı kapya biber
*1 çay bardağı kadar domates sosu
*12 adet yeşil kuşkonmaz
*Taze çekilmiş karabiber
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Deniz tuzu
Domates sosu için gerekli malzemeler:
*2 adet domates rendesi
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi
*1 adet kesme şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 diş sarımsak (dövülmüş)
*1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
1- Bir kabın içinde Lagos filetolarını karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzu ile marine edelim.
2- Marine edilmiş lagos filetolarını oda sıcaklığında bir saat kadar bekletelim.
3- Kapya biberleri önce közleyelim, kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım.
4- Domates sosu için 2 adet rendelenmiş domatesi tencereye koyalım, sırasıyla tüm malzemeleri ilave edip düşük ısıda kaynatalım.
5- Zeytinyağını sosun pişmesine yakın ekleyelim sosun fazla sulu olmaması için tencerenin kapağı açık kaynatalım.
6- Sos piştikten sonra ızgarayı kızdıralım ve Lagos balığı filetolarının her iki tarafını 2-3 dakika pişirelim. Bu arada balıklar pişmekte iken kuşkonmazları balıkların marinadına bulayalım ve balıklardan sonra aynı ızgarada 2-3 dakika pişirelim.
7- Servis yaparken tabağa sırasıyla kapya biberleri, birer kaşık domates sosu, ızgara kuşkonmazları ve üzerlerine de balık filetolarını koyunuz.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Izgara Lagos
,
Lagos Balığı Nasıl Pişirilir
,
Lagos Yemekleri
» Lagos Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.