Son Dakika :

Kefal Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 21 Kasım 2013 Perşembe | 23:33

Fırında Kefal

Malzemeler

*4 kişi için 1 Kg Balık
*1,5 kahve fincanı ZeytinYağı
*1 adet Limon
*2 orta boy Kuru Soğan
*3 orta boy Domates
*3 diş Sarımsak
*1 bardak Su
*1 demet maydanoz Tuz, Karabiber


Hazırlanışı

1- Temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir.
2- Tavaya, ince kesilmiş soğanlar konularak, yarım fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir.
3- Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir
4- 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
5- Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir.
6- Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır