Fırında Kefal
Malzemeler
*4 kişi için 1 Kg Balık
*1,5 kahve fincanı ZeytinYağı
*1 adet Limon
*2 orta boy Kuru Soğan
*3 orta boy Domates
*3 diş Sarımsak
*1 bardak Su
*1 demet maydanoz Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
1- Temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir.
2- Tavaya, ince kesilmiş soğanlar konularak, yarım fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir.
3- Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir
4- 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
5- Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir.
6- Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
,
Kefal Balığı Yemekleri
» Kefal Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.