Son Dakika :

Sarıağız Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 21 Kasım 2013 Perşembe | 01:13

DOMATESLİ SARIAĞIZ

Malzemeler

*1 çorba kaşığı tereyağı
*4 adet sarıağız filetosu (150'şer
gramlık)
*1/2 sivribiber, halka kesilmiş
*1 adet defne yaprağı
*4 dilim limon
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı maydanoz
*1/2 kahve fincanı sirke
*4 adet orta boy domates

Hazırlanışı

1- Güveci ateşte hafif kızdırıp tereyağını ve balıkları ilâve ediniz. 
2- 1 dakika altüst sote yapınız. 
3- Sirkeyi ilâve ediniz. 
4- Domateslerin kabuklarını soyup  ince ince doğrayınız ve balıkların üzerine ilâve ediniz. 
5- Sivribiberleri ve defne yaprağını da ilâve edip, her balığın üzerine birer dilim kabuğu soyulmuş limon yerleştirip tuzunu ilâve ediniz. 
6- Ağzını sıkıca kapatıp ağır ateşte gayet hafif kaynatarak 10 dakika pişirip, kıyılmış maydanozunu serpip servis yapınız. 
***Not: Sarıağız bir Akdeniz balığıdır, sert etlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır