DOMATESLİ SARIAĞIZ
Malzemeler
*1 çorba kaşığı tereyağı
*4 adet sarıağız filetosu (150'şer
gramlık)
*1/2 sivribiber, halka kesilmiş
*1 adet defne yaprağı
*4 dilim limon
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı maydanoz
*1/2 kahve fincanı sirke
*4 adet orta boy domates
Hazırlanışı
1- Güveci ateşte hafif kızdırıp tereyağını ve balıkları ilâve ediniz.
2- 1 dakika altüst sote yapınız.
3- Sirkeyi ilâve ediniz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayınız ve balıkların üzerine ilâve ediniz.
5- Sivribiberleri ve defne yaprağını da ilâve edip, her balığın üzerine birer dilim kabuğu soyulmuş limon yerleştirip tuzunu ilâve ediniz.
6- Ağzını sıkıca kapatıp ağır ateşte gayet hafif kaynatarak 10 dakika pişirip, kıyılmış maydanozunu serpip servis yapınız.
***Not: Sarıağız bir Akdeniz balığıdır, sert etlidir.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Domatesli Sarıağız Balığı
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Sarıağız Balığı Yemekleri
» Sarıağız Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.