Son Dakika :

Karagöz Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 19 Kasım 2013 Salı | 13:13

Fırında Karagöz Tarifi

Malzemeler

*2 adet karagöz balığı
*1-2 adet patates (isteğe bağlı)

*1 adet krımızı biber (isteğe bağlı)
*1 adet soğan (isteğe bağlı)

Sos için

*3-4 adet sarımsak
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1/2 limon suyu
*Tuz Karabiber
*Defne yaprağı, biberiye

Hazırlanışı

1-Ayıklanan ve temizlenen balığı süzeğe alın, suyunun süzülmesini bekleyin.
2-Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
3-Ezilmiş zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün. (balığın dış yüzeyine bıçakla ufak çizikler atabilirsiniz sosu içine alması için)
4-Aralara defne yaprağı ile tereyağ yerleştiriniz.
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları dizin, kenarlarına patates ve soğanları sıralayın.180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
6-Yanında roka salatası yada soğan salatası ile servis yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır