Fırında Karagöz Tarifi
Malzemeler
*2 adet karagöz balığı
*1-2 adet patates (isteğe bağlı)
*1 adet krımızı biber (isteğe bağlı)
*1 adet soğan (isteğe bağlı)
Sos için
*3-4 adet sarımsak
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1/2 limon suyu
*Tuz Karabiber
*Defne yaprağı, biberiye
Hazırlanışı
1-Ayıklanan ve temizlenen balığı süzeğe alın, suyunun süzülmesini bekleyin.
2-Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
3-Ezilmiş zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün. (balığın dış yüzeyine bıçakla ufak çizikler atabilirsiniz sosu içine alması için)
4-Aralara defne yaprağı ile tereyağ yerleştiriniz.
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları dizin, kenarlarına patates ve soğanları sıralayın.180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
6-Yanında roka salatası yada soğan salatası ile servis yapılır
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Eylül Ekim Ayı Balık Yemekleri
,
Fırında Karagöz Balığı Tarifi
,
Karagöz Balığı Nasıl Pişirilir
,
Karagöz Yemekleri
» Karagöz Balığı Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.