Son Dakika :

Sazan Balığı Yemekleri

Yayınlayan: balikciblog - 4 Aralık 2013 Çarşamba | 22:39

Sazan Dolması

Malzemeler

*Sazan balığı
*1 su bardagi pirinç
*1,5 bardak su
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 adet soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ

*İğne iplik

Hazırlanışı

1- Sazan balığı derisi yüzüldükten sonra yıkanır, tuzlanır.
2- Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateste bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte pirinç ilave edilir.
3- Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır.
4- Hazırlanan pirinç pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra igne iplikle dikilir.
5- Ayrı bir kapta soğan salça ve yag kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür.
6-Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular Posts

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. balikciblog - Tüm Hakları Saklıdır