Sazan Dolması
Malzemeler
*Sazan balığı
*1 su bardagi pirinç
*1,5 bardak su
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 adet soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*İğne iplik
Hazırlanışı
1- Sazan balığı derisi yüzüldükten sonra yıkanır, tuzlanır.
2- Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateste bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte pirinç ilave edilir.
3- Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır.
4- Hazırlanan pirinç pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra igne iplikle dikilir.
5- Ayrı bir kapta soğan salça ve yag kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür.
6-Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.
Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Sazan Balığı Dolması
,
Sazan Dolması
,
Sazan Nasıl Pişirilir
,
Sazan Yemekleri
» Sazan Balığı Yemekleri

0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.