Ana Sayfa »
Balık Yemekleri
,
Fırında Turna
,
Turna Balığı Nasıl Yapılır
,
Turna Balığı Yemekleri
» Turna Balığı Yemekleri
Turna Balığı Yemekleri
Yayınlayan: balikciblog - 4 Aralık 2013 Çarşamba | 22:36
Fırında Turna (Kremalı)
Malzemeler
*2 Çorba Kaşığı krema
*6 Adet karabiber
*50 gram margarin
*1 Tatlı Kaşığı tuz
*1 Adet pırasa
*2 Adet havuç
*1 Su Bardağı elma sirkesi
*1 Çay Kaşığı kekik
*Maydanoz
*Turna balığı
*1 Adet defne yaprağı
*2 Adet soğan
Hazırlanışı
1- Balığı soğuk suda iyice yıkayıp, kağıt peçeteyle kuruladıktan sonra bir kenara bırakınız.
2- Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. Büyük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz.
3- Yağ kızınca soğan, havuç ve pırasayı tencereye koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
4- Sirkeyi boşaltıp tane-biber, tuz ve baharat torbasını ekleyerek, tencereyi ateşten alınız.
5- Balığı tencereye yerleştiriniz. Tencereyi alüminyum kağıtla örterek, fırının orta katına sürüp 30-40 dakika, çatalla bakıldığında balık pul pul ayrılıncaya kadar pişiriniz.
6- Tencereyi fırından alıp, iki büyük kaşıkla balığı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Sosu hazırlarken balığın sıcak kalmasını sağlayınız.
7- Tenceredeki pişme suyunu orta boy bir tencereye aktarınız. Tencereyi ağır ateşe oturtup unlu yağı azar azar ve sürekli karıştırarak ekledikten sonra, sos pütürsüz ve koyuca bir kıvama gelinceye kadar 2-3 dakika pişiriniz.
8- Kremayı katıp karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, sosu balığın üstüne dökerek, yemeğinizi servis ediniz.

0 yorum:
Yorum Gönder
Ne düşündüğünüzü bize söyleyin... !
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.